Kurumsal Firmada Çalışmak / Girişimin Bir Parçası Olmak

blog

Kurumsal Firmada Çalışmak / Girişimin Bir Parçası Olmak

Tüm dünyada olduğu gibi son yıllarda ülkemizde de startup, yani girişimcilik ekosistemi hız kesmeden gelişmeye devam ediyor. Yenilikler ardı ardına gelince çoğu kişinin aklında da ister istemez aynı soru oluşuyor;

“Kurumsal bir firmada mı çalışmalıyım yoksa yeni bir girişimde mi?” 

Özellikle Y kuşağı için mezun olduktan sonra takım elbiseleri giyip ortalama bir maaşla kurumsal firmada işe başlama fikri yerini yavaş yavaş daha az bir başlangıç maaşıyla fakat daha rahat bir kıyafetle, birden fazla görev tanımının olduğu girişim projelerinde yer almaya bırakıyor. Yapılan bir çok araştırmada edinilen veriler de bunu doğrular nitelikte. Özellikle son 5 yılda yeni mezunlarımız kendi startup firmalarını kurmayı denedikleri gibi kurulu firmalarda da tecrübe kazanmaya oldukça istekli. Çünkü kurumsal firmada hazır bir düzenin parçası olurken, girişimlerde büyümekte olan bir şirketin tüm süreçlerine şahit olup bir süre sonra tamamen size ait bir işin somut örneğini görme şansınız oluyor. Yani yapmış olduğunuz işin çalışanı değil, gerçek bir parçası olmuş oluyorsunuz.

 

Image
girisimcilik

Bu çalışma şeklinin bu kadar popüler olmasında belki de en etkili sebeplerden biri, kurumsalda sana tanımlanan görevi yapmak zorunda olmana karşın startup’larda kendi inisiyatifini alarak görev tanımının dışına çıkabilme imkanı. Bunun dışında çalışma ortamlarının kurumsal firmalara nazaran daha esnek ve renkli olmasıyla beraber çalışma arkadaşlarının yaş grubunun birbirine yakın olması da startup çalışma ortamını kurumsalın karşısında biraz daha cezbedici kılıyor.

‘’Peki startup bir trend mi yoksa geleceğin çalışma şekli mi?’’

Kimilerine göre Türkiye’deki startup ekosistemi çok agresif bir büyüme içerisinde olduğu için ileride büyük hayal kırıklığı yaşatabilecek olsa da çoğunluk, kurumsal kelimesinin yerini çoktan girişimin aldığı düşüncesinde. Bu yüzden yapılan yatırımlar ve bünyesine katmış olduğu genç yetenekler sayesinde bu büyüme hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor.

Bir bakarsınız yakın gelecekte bir dünya devi de bizim startup’larımızdan çıkar belli mi olur.

Yorum Yap

E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CAPTCHA

OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL

Şirket giderlerinizi düşürecek tasarruf ipuçlarından haberdar olun.

CAPTCHA