İnternet Vergi Dairesini Kimler Kullanabilir, Hangi İşlemler Yapılabilir?
İnternet Vergi Dairesini Kimler Kullanabilir, Hangi İşlemler Yapılabilir?
Yoğun iş temposuna bir de vergi dairesinde harcanan zaman ve kuyruklar eklenmesin diye oluşturulan, size tek tık uzaklıkta olan en yakın vergi dairesi hakkında konuşacağız.
Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı olan İnternet Vergi Dairesi, web tarayıcınız üzerinden borç ödeme, borç yapılandırma ve bu gibi işlerin takip edilebileceği bir oluşumdur.
İnternet Vergi Dairesini Kimler Kullanabilir?
İnternet vergi dairesini kullanabilmek için aranan şartlar arasında en başta gerçek veya tüzel kişi olma şartı aranır. Eğer gerçek kişiyseniz ve yeni bir hesap oluşturmak istiyorsanız; İnternet Vergi Dairesi’nin sitesinde yer alan bu formu doldurarak işleme başlayabilirsiniz. Tüm bilgilerin doğru ve tam doldurulması; beyan metninin imzalanması gerekmektedir. Sonrasında ise bağlı bulunduğunuz vergi dairesine fiilen gidilmesi ve başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir. Eğer bu iş için uygun zamanınız yoksa, sizin için noter tarafından tasdik edilmiş yetki belgesine sahip bir kişi tarafından da bu işlem fiilen gerçekleştirilebilir. Bu işlemler sonrasında istenilen şartların uygunluğunun kontrolü sonrasında kullanıcı bilgileriniz ile sisteme erişim sağlayabileceğiniz şifre, kapalı bir zarf içerisinde size teslim edilecektir.
İnternet Verdi Dairesinde Hangi İşlemler Yapılabilir?
İnternet Vergi Dairesi’ne kullanıcı kodunuz ve şifreniz ile giriş yapabildiğiniz gibi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası, doğum tarihiniz, annenizin kızlık soyisminin ilgili karakteri ve ailenizden birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası ile sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.
Kullanıcı kodu ve şifresi ile giriş yaptığınız zaman daha fazla işlem seçeneği sunan sistem, size şu işlemleri yapmanıza olanak tanıyor:
- E-Beyanname
- Bilgi Girişi
- Dilekçeler
- Sorgulamalar
- KDV İade Talebi Listelerini Gönderme
- Gelir-Kurumlar Vergisi İade Talebi Girişi (GEKSİS) Kılavuzu
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası ile giriş yaptığınızda ise sistem, size şu işlemleri yapmanıza olanak tanıyor:
- Borç Ödeme İşlemleri
- Motorlu Taşıtlar
- Borç Sorgulama
- Kira Beyannamesi
- İhbar İşlemleri
E-Devlet Yöntemi ile Giriş seçeneğinde ise vatandaşlık numaranız ile erişim sağladığınız zamanki seçeneklerin aynısını kullanmanıza imkan veriyor.
Son erişim yöntemi olan şifresiz erişim ile de;
- Duyurular,
- Hesaplamalar,
- Formlar,
- Sıkça Sorulanlar gibi seçeneklere ulaşmak mümkündür.
Kolay erişim imkanı sağlayan İnternet Vergi Dairesi ile çoğu işleminizi, vergi dairesine gitmenize gerek kalmadan yapabilir ve sorgulayabilirsiniz.
İnternet Vergi Dairesi’nde, Otomasyona geçen vergi dairelerine kayıtlı gerçek veya tüzel kişiler şu bilgileri sorgulayabilmektedir:
- Vergi Dairesinde mevcut mükellef kimlik bilgilerini,
- 2000 yılı ve sonrasında yapılan işlemlerle ilgili tahakkuk, tahsilat, vadesi gelen ve gelmeyen borç bilgilerini,
- Bu dönemlerle ilgili olarak verilen ek beyanlar ve vergi inceleme sonuçlarına göre ikmalen ve re’sen tarh edilen vergilerle ilgili tahakkuk, tahsilat, vadesi gelen ve gelmeyen borç bilgilerini,
- Son 1 ay içerisindeki tahakkuk, tahsilat ve düzeltme işlemlerini,
- Yurt Dışı Çıkış Yasağı ile ilgili detay bilgilerini,
- Gümrük Çıkış Beyannameleri tescil numarası, Gümrük İdaresi, kapanma tarihi bilgilerini,
- İşlenemeyen Ödemelerini; vergi ödemelerinde bilgi eksikliği yanlışlıklar ya da fazla ödeme olması gibi nedenlerle hesaplara işlenemeyen kayıtlarını sorgulayabilirsiniz.
Detaylı bilgi ve giriş için: https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/sss_tr.html
OfisPaneli ile tüm hizmetlere en avantajlı koşullarla erişin,
boşa harcadığınız para ve zamanı, şirketinizi büyütmek için kullanın.
ÜCRETSİZ TEKLİF AL
Yorum Yap
E-posta adresiniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir